Het onderhoud van harde vloeren kan idealiter als volgt uitgevoerd worden:

Allereerst dient de vloer "gestript" te worden. Daarbij worden vervuilingen en oude waslagen verwijderd. Dit kan met James Basisreiniger. Het is ook de eerste reinigingsbeurt nadat een vloer gelegd is of de eerste reinigingsbeurt voordat je met James Extra Mat of Zijdemat wil beginnen.

Wanneer je de vloer extra wil beschermen dan kun je met James Extra Mat of James Zijdemat een beschermlaag aanbrengen. Dit verlengt de levensduur van je vloer en laat de vloer er weer fris en nieuw uitzien. Deze beschermlaag is later weer te verwijderen met de James Basisreiniger. Afhankelijk van de belasting van de vloer verwijder je een of twee keer per jaar de beschermlaag om deze vervolgens opnieuw aan te brengen.

Het wekelijkse onderhoud voer je uit met James Vloerreiniger schoon & snel droog. Wanneer er op een vloer geen James Extra Mat of James Zijdemat is aangebracht en wanneer dat ook niet wenselijk is dan kan periodiek James Vloerreiniger beschermt en herstelt worden gebruikt naast de James Vloerreiniger schoon & snel droog. Deze reiniging is intensiever dan de wekelijkse reiniging met James Vloerreiniger schoon & snel droog.